divendres, 6 de novembre del 2009

Recerca a la xarxa

D’entre la gran quantitat de caceres del tresor que hi ha a la xarxa adreçades a secundària en la matèria de biologia i geologia, ja que és una de les estructures d’activitats didàctiques més populars entre els docents que fan servir mitjans TIC a les seves classes, he seleccionat una que porta per títol: “ecosistemes”.
El disseny d’aquesta cacera del tresor l’he trobat ric, divertit i motivador. El fet d’utilitzar diferents colors per diferenciar les diverses parts que la conformen permet que amb una ullada ens fem una idea de l’estructura de la cacera.
A part de les preguntes de la cacera, aquesta et proposa altres tipologies d’activitats intercalades, per tal que vagis reforçant i posant en pràctica aquells coneixements que estàs adquirint durant la recerca d’informació a les planes web.
Les direccions web que et proporciona tenen continguts interessants i ben connectats amb el currículum i un llenguatge assequible pels alumnes. L’enllaç a la majoria d’elles és a la pàgina d’inici, fet que fa que els alumnes hagin de navegar per aquestes assolint més coneixements.
La pregunta final permet acabar de perfilar l’activitat estimulant la reflexió sobre allò que s’ha après.
Per últim trobo molt encertat que s’adjunti l’avaluació, ja que l’alumne ha de ser conscient d’aquesta en tot moment.

1 comentari:

  1. Hola, esta caza me parece bastante sencilla y las respuestas son bastante fáciles (tal vez para los alumnos no tanto, no se)A mi me gustaría que tuviera algún elemento motivador, algo que le de caracter de "juego" o de "reto" y no de trabajo aburrido de clase. Creo que ésta es una de las claves para conseguir que los alumnos participen y al mismo tiempo aprendan. Gracias Miriam.

    ResponElimina