divendres, 6 de novembre del 2009

Recerca a la xarxa


La WebQuest triada ha estat “els residus que generem”, ja que crec que és un tema d’actualitat i amb una necessitat de conscienciació com més aviat possible dels nostres alumnes.

Des del principi, queda molt clar el repte que es proposa als alumnes i els ho exposa de manera clara i motivadora. M’agrada força que dins el grup format per sis persones és creïn subgrups de dos, fet que fomenta una participació més activa per part de tots els membres, els quals al final han de treballar plegats per obtenir un producte final. He trobat interessant que dintre la mateixa webquest, els alumnes també treballin amb el recurs de la cacera del tresor, i a banda de resoldre la tasca que se’ls encomana, paral·lelament s’aprofita perquè adquireixin coneixements entorn com dissenyar una plana web, una manera molt interessant de presentar el resultat final.

Per altra banda, els rols que és proposen són creïbles i coherents amb el tema. S’especifica amb molta claredat quines són les tasques i responsabilitats de cada grup i els passos a seguir per tal d’obtenir un bon resultat final, està molt ben pautat.

Els alumnes són conscients del mètode avaluatiu des del primer moment, el qual està exposat de forma molt aclaridora i fàcil d’entendre.

Resulta atractiu per als alumnes el fet que el resultat del seu treball no quedarà només per l’escola, ja que les diferents pàgines webs que dissenyin es publicaran a Internet.

És per tot això que he decidit triar aquesta webquest per treballar el tema dels residus amb els alumnes.

1 comentari:

  1. Esta WebQuest me parece genial! No sólo por el diseño, que me parece atractivo y dinámico sino también por el tema. Estoy de acuerdo contigo Miriam en que es de mucha actualidad y todavía un gran desconocido, el reciclaje. Como sugieren en veoverde.com "mientras podemos hacer algo hay que hacerlo". Podéis visitar el artículo completo sobre reciclaje en http://www.veoverde.com/2009/01/encuesta-vv-%C2%BFque-contamina-mas-y-algo-sobre-la-industria-del-reciclaje/

    ResponElimina